Spirit-Art

Eind 2015 was ik voor een cursusweek Spirit-Art in het Arthur Findlay College in Stansted, Engeland.

Nog nooit had ik portretten getekend en ik ging er vanuit dat we les zouden krijgen in hoe je een portret moet maken. Maar dat was dus niet zo, we gingen contact maken met Spirits en “consulten” geven aan elkaar waarin we een portret voor de ander maakten en informatie gaven over degene die op papier verscheen. En de grap was dat de portretten die ik tekende en de informatie die ik daarbij gaf herkend werden door de ontvangers en ik viel van de ene verbazing in de andere omdat ik nooit gedacht had dat ik dit zou kunnen. En oké, de verhoudingen in de gezichten klopten niet en soms nog niet, maar ik wist wél de energie te “pakken”

Mijn Engelse docenten zeiden dat ik een echte Spirit-Artist ben, maar dat geloofde ik eigenlijk niet. Maar het tekenen had me in z’n greep en het is zo heerlijk om te doen. Heel vaak voel ik dat ik NU moet gaan tekenen en dat er een Spirit “op bezoek is” en het zijn altijd mensen die ik nooit gekend heb, dus de informatie die ik doorkrijg komt van hen zelf.

Sinds die tijd heb ik al heel wat portretten gemaakt die herkend werden en die zelfs al naar verschillende plekken op de wereld zijn gestuurd. Hoe leuk is dat.

Hieronder kan je een impressie zien van een aantal Spirit-portretten.

Kijk HIER voor tarieven.