Het tekenen van Spirits.

Iemand vroeg of ik uit wilde leggen hoe het komt dat ik Spirits zie en ze dan kan tekenen, hoe ik dat doe ? En of ik ze echt kan zien en horen ?
Ik zal proberen uit te leggen hoe dat werkt bij mij, al vind ik dat best lastig.
Het tekenen van Spirits kan ik niet op “commando” , als ik dat zou gaan doen omdat iemand er om vraagt, dan blokkeert er iets in mij en dan komt er he-le-maal niks.
Best apart eigenlijk, maar het is wat het is en ik doe daar niet moeilijk over.
Bij mij ontstaat er een gevoel van ik MOET nu gaan tekenen, want er klopt iemand “op mijn deur” en dan pak ik mijn tekenspullen en ga ik lekker op de bank zitten.

Soms word ik midden in de nacht wakker gemaakt door een Spirit, maar dan zeg ik vriendelijk dat ik een mens ben en wil slapen en dat ie morgenvroeg terug mag komen. 😉


Het is iedere keer weer een verrassing wie er komt, dat is niet iets dat ik bepaal en ze zijn ook niet allemaal even lief hoor, sommigen hebben echt wel heftige levens gehad toen ze nog op Aarde waren en dragen die energie nog bij zich.


Met de tekening van deze mevrouw er bij zal ik proberen uit te leggen wat er dan gebeurt………..

Ik zat dus op de bank met mijn tekenblok en potloden en Pan-pastel klaar en daar was ze, deze prachtige zachte Ziel, die niet echt een prater was / is, maar ik voelde haar energie.
Ik zag haar niet zoals ik mensen in het dagelijks leven zie, maar ik kijk op zo’n moment met andere ogen en het is zo dat ik voel hoe iemand er uit ziet en ik voel de kleur van de ogen, de haarkleur, de mond…………………….en ik voel ook het karakter.
Deze mevrouw vertelde over haar leven, haar emotie’s, wat haar bezighield…………….
Ik zie dus niet een soort foto die ik dan ga natekenen.
Ik ben meer een fysiek medium dan een ziend medium. Heel af en toe zie ik heel duidelijk iets, een energie of zo, maar meestal voel ik heel sterk. En dat is ook gewoon een soort van zien, alleen anders.
De doodsoorzaak voel ik letterlijk in mijn lijf, heel even maar en dan is het weer weg. En dat is maar goed ook natuurlijk, want het is niet van mij.
En zo probeer ik iemands persoonlijkheid in een tekening te “vangen” en ondertussen schrijf ik de info die ik krijg op een papiertje.
Dat papiertje gooi ik weer weg als de tekening helemaal af is en de Spirit weer vertrokken, want als de tekening klaar is vergeet ik de info nooit meer.
Iedere keer ben ik weer ontroerd over hun openheid en eerlijkheid, zelf als ze in onze ogen slechte dingen hebben gedaan.
Wat ik er zo prachtig aan vind is dat Spirits altijd komen voor iemand waar ze een speciale band mee hebben gehad en lang niet altijd was die band gemakkelijk.
Dan komen ze “sorry” zeggen en vertellen ze over het waarom dat ze ………
En vaak was de band wél heel hecht en laten ze de ontvanger weten dat ze niet weg zijn, maar altijd dichtbij en zo troosten ze en helpen ze het verdriet om het gemis wat te verzachten.

Ik heb nooit les gehad in het tekenen van portretten, dus vaak kloppen de verhoudingen niet, of staan de ogen te ver uit elkaar, of te dicht bij elkaar en ik vind het best lastig soms.
Maar dat geeft niks, mijn doel is om iemands energie op papier te zetten.

© Noor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: