Veranderingen

Vorige week gaf ik iemand een Healing en ineens overviel mij het gevoel van………….wat sta ik hier in vredesnaam te doen ??

Het voelde totaal niet okee meer voor mij om met de energie van iemand anders bezig te zijn en ben daarom ook gestopt.

Natuurlijk heb ik die cliënt uitgelegd waarom ik niet verder wilde gaan en we hebben daar nog een heel mooi gesprek over gehad.

Zoals altijd wanneer ik ergens weerstand over voel, ga ik in mezelf op onderzoek uit, want ik vind het belangrijk om te weten waarom ik iets wél of niet wil doen. Het moet namelijk wel goed en zuiver zijn wat ik doe en zodra het niet meer goed voelt, wordt het tijd voor zelf-onderzoek en ik kwam een aantal dingen tegen die mijn weerstand veroorzaakten.

﴾ Ik voel dat ik me alleen nog maar wil focussen op mijn eigen energie en waarom ik hier op Aarde ben. Daarmee bedoel ik niet dat ik een egoïst ga worden en anderen niet meer zie staan en niet meer wil helpen, maar het voelt voor mij niet meer okee om in de energie van iemand anders te “roeren”, want wie ben ik om dat te doen ?! ﴿

﴾ De verwachting van veel cliënten die er van uitgaan dat ik hun problemen wel even kan fixen en dat ze na een consult één en al licht en liefde zijn en alles moeiteloos gaat. Ik moet ze dan teleurstellen en ik vind het vreselijk om dat te doen. Maar ik kan en wil nou eenmaal niks oplossen voor anderen. ﴿

﴾ Voor mij is het vanaf nu de bedoeling om alleen nog maar dingen te doen waar ik blij van word en die mij energie geven. Ik heb veel gegeven en dat heb ik met heel veel liefde en plezier gedaan, maar nu ben ik wat consulten geven betreft gewoon leeg, ik ben uitgegeven en word er niet meer blij van. Dat gevoel is echt heel sterk bij mij.

En er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel praktijken, dus mensen kunnen kiezen uit een heel breed aanbod, voor ieder wat wils dus.

Dat is trouwens ook één van de redenen waarom ik stop met de praktijk……….er is een overkill aan praktijken, waardoor de al lang bestaande praktijken het moeilijk hebben gekregen. Veel cliënten gaan niet meer voor kwaliteit, maar willen snel en goedkoop en hoppen van de ene hulpverlener naar de andere. Jammer maar helaas.  En zo wil ik niet werken. ﴿

﴾ Wat ook heel veel weerstand in mij oproept, is de Aardse Spiri-wereld, waar licht en liefde gepredikt wordt, maar waar de jaloezie en het venijn niet van de lucht is. Ik heb daar al vaker over geschreven en dat zal me deze keer ongetwijfeld weer heel wat Facebook “vrienden” kosten, maar dat versterkt alleen maar mijn gevoel dat ik niet pas in een wereldje waar zelfverheerlijking en gedweep de boventoon voeren. Waar onder het mom van licht en liefde de meest vreselijke dingen worden gezegd. Waar neerbuigend wordt gesproken over die mensen die volgens de Lichtwerkers ( jeukwoord )  “nog niet wakker zijn “ terwijl ze niet in de gaten hebben dat ze zelf ook nog slapen en zich middenin een spirituele illusie bevinden.

Het wereldje waar je meteen ontvriend wordt als je een kritische vraag durft te stellen of een andere mening hebt. Zelf probeer ik altijd tolerant te zijn, ook al lukt me dat niet altijd, dat geef ik eerlijk toe, maar dit soort intolerantie…….daar wens ik ver buiten te blijven.

Daar wil ik gewoon niet bij horen, ik voel me daar niet thuis. ﴿

﴾ Tijdens mijn zelf-onderzoek kwam ik tot de conclusie dat ik wel héél blij word van creëren. Dat wist ik natuurlijk al wel, want ik “knutsel” al mijn hele leven lang. Maar toen ik mijn energie op creëren ging richten, voelde ik tot in het diepst van mijn ziel dat ik me voortaan alleen nog maar dáár op zou gaan richten. Want als ik sieraden maak, of teken dan stroomt de energie vanzelf. Dan hoef ik me niet te richten op de energie van iemand anders, maar dan voel ik me verbonden met AL DAT IS. ﴿

﴾ De praktijk gaat dus sluiten, het is gewoon klaar en dat is okee en ik ga me volledig richten op het maken van sieraden. Al zal het best wennen zijn om iets dat ik zó lang heb gedaan, los te gaan laten.

De website ga ik “verbouwen” en verder is mijn levensmotto GO WITH THE FLOW en ik zie wel wat er verder nog allemaal op mijn pad zal komen. Als je een deur dicht doet, kan je een andere deur weer openen.

Natuurlijk blijf ik twee dagen per week bij de Voedselbank werken, gewoon omdat ik daar heel erg van geniet en mooie mensen om me heen heb, zonder gezweef. Lekker Aards en nuchter en écht !

En aan iedereen die in de loop van die vele jaren bij mij in de praktijk is geweest ; heel erg dankjewel voor jullie liefdevolle aanwezigheid en het vertrouwen dat jullie in me hadden.  ﴿

 

﴾   Omdat schrijven in mijn bloed zit, blijf ik natuurlijk gewoon bloggen. ﴿

© Leonoor. 27-08-2019

5 reacties

 1. Regina
  Permalink

  Wat ontzettend mooi en vooral ontzettend eerlijk naar jezelf toe. Doen wat goed voelt. Ik wens je heel veel succes met creëeren in de ruimste zin van het woord. En héél graag ‘tot ziens’ met je blogs.

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden
 2. Annelies
  Permalink

  Je kon mij wel beschreven hebben, ik voel het precies hetzelfde en overweeg ook om te stoppen met het geven van healing en en om op het creatieve pad verder te gaan. Voor jou heel veel succes op je nieuwe ingeslagen weg.

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden
 3. De roep van mijn ziel
  Permalink

  Oh wat goed dat je je bewust werd van wat je nu echt wil en dat je daar ook echt naar hebt geluisterd. Ikzelf heb nu ook een combinatie van heel aards (parttime postbezorger) en iets creatiefs (schrijven). Zo blijf ik gezond en in balans. In het schrijven vind ik mijn verbinding. Het gaat dan haast vanzelf. Zo heerlijk!

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden
 4. Thea van Haaster
  Permalink

  Verrassend Leonoor en natuurlijk helemaal goed! Lekker doen wat wat goed voelt en bij je past. En waar dit pad verder op uit komt ga je vanzelf zien. Heel veel succes lieverd en heb/houdt vooral plezier in wat je doet en maakt!

  En Lichtwerker een jeukwoord? Ja! 😉

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.