Spiritueel

Iemand vroeg mij hoe je kunt bereiken dat je spiritueel wordt ?

Vroeger kon ik daar wel eens van wakker liggen, van die vraag. Ik vond heel veel mensen heeeeeel erg spiritueel, vooral als ze er ook zo uitzagen, met hun paarse kleding en sandalen.

Ik dacht ook dat je pas spiritueel kon zijn als je zeven jaar lang op de top van de Himalaya had zitten mediteren, je hele huis vol edelstenen legde, de hele dag wierookjes brandde en mantra’s zong, altijd lief en vrolijk was, nooit mopperde en vegetarisch at.

Maar ik kon me helemaal niet permitteren om zeven jaar naar de Himalaya te gaan en mijn huis vol edelstenen leggen was ook wel kostbaar eigenlijk.

Dus ging ik boeken lezen die gingen over hoe je in zeven stappen spiritueel kon worden, de hele esoterische afdeling van plaatselijke bibliotheek heb ik gelezen, maar ik kon het maar niet begrijpen en begon te denken dat ik spiritueel zijn dus niet verdiende.

Tot ik op een dag in de gaten kreeg dat je helemaal niet hoeft te leren om spiritueel te worden, want dat ben je namelijk altijd al geweest en dat zal je ook altijd zijn. Ieder mens is een spiritueel wezen, we komen allemaal uit dezelfde “bron” en het is dus helemaal niet nodig om je te hullen in paarse lappen en een Rozenkwarts van een halve kilo om je nek te hangen. Als je dat toch graag doet, is dat helemaal okee, maar het maakt  je niet spiritueler dan anderen.

Spiritueel zijn, is luisteren naar jezelf, doen wat je hartje je ingeeft en je eigen pad volgen. Spiritueel zijn is doen wat je ziel verlangt en dat is niet méér of minder dan gewoon jezelf zijn.

Spiritueel zijn is ook jezelf toestaan dat je af en toe wat minder lief en vrolijk bent, of zelfs ronduit sjachrijnig en dat je het even niet meer weet allemaal.

Spiritueel zijn is ook af en toe heel hard lachen om je eigen stomme actie’s, in plaats van jezelf daarom te veroordelen. Want die stomme actie’s heb je soms gewoon nodig om van te leren.

Momenteel zijn er nogal wat regels en voorschriften die gedicteerd worden door mensen die al heel erg, enorm verschrikkelijk spiritueel lijken te zijn en die ons iedere dag vertellen hoe wij dienen te leven, omdat we anders niet mee kunnen naar andere dimensies.

Er wordt heel wat afgechanneld met Aardsengelen, Quan Yin en Maria Magdalena en vraag jij je wel eens af of die berichten die wij voorgeschoteld krijgen wel kloppen ? 

Komen die boodschappen werkelijk uit het Universum, of uit de mind van de boodschapper ?

Het is goed om dat eens te onderzoeken, om te voelen of het voor jou wel klopt als je aan zó veel voorwaarden moet voldoen om mee te kunnen gaan in de nieuwe energie ?

Zelf maak ik vaak mee dat ik op Facebook meteen ontvriend word door mensen die het lastig vinden dat ik kritische vragen stel. ( Ik lig daar niet wakker van ) maar het zegt me wel veel. het zegt me dat een andere mening niet geaccepteerd wordt, want dat is blijkbaar bedreigend of zo.

Maar wat is er zo mis met kritisch kijken naar wat er om je heen gebeurd ?

Zou het zo kunnen zijn dat de mensen die alles voor zoete koek slikken misschien wel bang zijn om zelf na te denken en te onderzoeken of het allemaal wel klopt wat ze horen en lezen ? En zou het kunnen zijn dat de mensen die ons dagelijks boodschappen vol dwingelandij voorschotelen zelf misschien óók bang zijn, omdat zij niet weten wat de nieuwe energie nou precies is en ze dat zelf maar gaan invullen om de controle vast te houden ? 

Zelf denk ik dat wij in deze tijd van veranderingen minder moeten gaan volgen en meer op onze eigen wijsheid kunnen leren vertrouwen, want het kan nooit de bedoeling zijn dat iemand anders voor ons bepaalt hoe wij moeten leven en aan welke eisen we moeten voldoen om als spiritueel gezien te worden.

Het Universum verlangt dat niet van ons.

Het Universum dicteert niet dat we bepaalde kleding  moeten dragen, bepaalde kruiden moeten gebruiken, dat we alle oude trauma’s hebben losgelaten om naar andere dimensies te mogen gaan. Dat is gewoon onmogelijk voor ons menselijk bewustzijn, we zijn nog niet zo ver, wat al die berichten op facebook ook mogen beweren.

Het Universum respecteert onze eigenheid en we moeten helemaal niks. het heilige moeten komt van mensen.

Ieder mens loopt z’n eigen pad en dat is helemaal okee, zo moet het zijn. Ook wanneer we keuzes maken die door anderen als minder handig gezien worden, zijn dat nog altijd  onze eigen keuzes en ieder mens leeft, denkt en handelt nou eenmaal vanuit het bewustzijn dat ie op dit moment heeft en  dat is gewoon heel spiritueel, niemand is meer of minder spiritueel, alleen meer of minder bewust, da’s alles. Want is het niet zo dat we hier op Aarde zijn om ervaringen op te doen waar we van kunnen leren, ook al zijn ze zwaar en moeilijk ?

Soms is het fijn als iemand ons even de weg wijst als we het zelf even niet meer weten, zolang het maar zonder dwang en betweterigheid gaat en er ruimte is voor eigen keuzes.

© Leonoor. 12-08-2019

1 reactie

  1. De roep van mijn ziel
    Permalink

    Ik twijfel ook wel eens aan al die mensen die zeggen te channelen. Ik blijf uitgaan van mijn eigen bron, mijn eigen innerlijke waarheid, uit mijn eigen unieke ziel. Het gaat om mijn bewustzijn en mijn onderbewuste; dat is mijn gereedschap. Dat is multidimensionaal genoeg. Dwang is sowieso nooit spiritueel, want dwang hoort niet bij Liefde en voor mij heeft spiritualiteit alles te maken met Liefde; universele Liefde. Niet alles uit de geestelijke wereld is liefdevol. Mensen gaan hier soms te laconiek mee om naar mijn mening. Wat voor mij spiritueel is, is dat ik probeer te luisteren naar wat mijn ziel mij wil vertellen. Hoe kan ik iets positiefs bijdragen aan mijn leven, aan dit leven hier op aarde en aan het leven van andere mensen.

    Liked by 1 persoon

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.