Omgaan met problemen

Iedere probleemsituatie die je tegenkomt in jouw leven kan je op twee manieren benaderen ;

 • Vanuit de “oude energie “ ga je midden in het probleem zitten en vaak maak je het probleem nog groter door er eindeloos over te blijven piekeren en jouw multidimensionale bewustzijn er van los te koppelen.
 • Vanuit de “nieuwe energie” heb je het vertrouwen dat de oplossing er al lang is en dat je daar alleen maar verbinding mee hoeft te maken en weet dat jij de creator bent van jouw leven.

Wat veel mensen doen, op het moment dat een probleem zich aandient, is er van weglopen vanuit de illusie dat het dan vanzelf weg zal gaan.  Je kunt gaan emigreren, van partner wisselen, een andere baan nemen……..en na verloop van tijd is het probleem zomaar vanzelf weer terug gekomen.

Dit komt omdat je gewend bent om jouw energie aan het probleem te verbinden, het is een deel van jou geworden en dus neem je het overal met je mee. Je komt dus steeds dezelfde dingen tegen op plaatsen waar je bent, in mensen waar je contact mee hebt, in de nieuwe baan die in het begin zo leuk leek…..

Eigenlijk ontken je jouw eigen creatieve vermogens zolang je voor het probleem weg blijft lopen. Je ontkent in feite dat je een multidimensionale  Ziel bent, die weet dat de oplossing er allang is.

Een ander manier om vanuit de oude energie een probleem op te willen lossen is het probleem willen delen met anderen. Je vertelt er over, je deelt het met wie het maar horen wil, in de hoop dat er iemand is die een oplossing paraat heeft. Maar wat je eigenlijk doet, is bevestiging zoeken voor het feit dat jij je op dat moment ergens slachtoffer van voelt, je zoekt erkenning voor het gevoel van klem zitten. En je weet…..veel mensen doen daar graag aan mee, aan die bevestiging, want het leidt ze even af van hun eigen probleem.

Ik wil absoluut niet beweren dat delen niet goed is, want gedeelde smart kan halve smart zijn, zolang eigen verantwoordelijkheid en daadkracht maar niet vergeten wordt.

Zolang je de oplossing voor welk probleem dan ook vanuit de mind blijft zoeken, blijf je de controle houden en het probleem in stand houden en kan je in een gevoel van onmacht en hopeloosheid terechtkomen.

 

Sinds ik me in 2001 ging realiseren dan ik méér was dan degene die ik in dit leven neerzette en dat ik meer over mijn leven te vertellen had dan dat ik tot dan toe had aangenomen, ben ik het leven als een soort speelgoedwinkel gaan bekijken. Dat klinkt misschien gek, maar voor mij werkte dat echt en zeker in het begin van mijn “wakker worden”

Want ik wist ineens dat ik kon kiezen. Als ik een probleem had kon ik kiezen wat ik daarmee ging doen….óf eindeloos in rondjes rondlopen en geen oplossing kunnen vinden…óf ik ging die gigantische speelgoedwinkel binnen waar ik dát kon kiezen waar ik op dat moment behoefte aan had. In feite was het spelen met dimensies wat ik deed en nog steeds doe, al die dimensies zijn voor mij die speelgoedwinkel en als ik vandaag iets nodig heb dan kan ik dus zomaar kiezen.

Wat ik vroeger deed, het denken in GRENZEN, is totaal anders geworden sinds ik me bewust werd van het feit dat mijn Ziel grenzenloos is en dat de oplossing van wat dan ook er allang is, dat ik daar alleen maar voor hoef te kiezen.
En wil dat zeggen  dat ik geen problemen meer heb ? Nee. Nog steeds kom ik dingen tegen die ik liever niet wil en daar kan ik dan even heel intens van balen. Maar ik ben steeds sneller in staat om uit het drama van een probleem te stappen en te kiezen in hoe ik het wil hebben. En dan maakt het me ook niet meer uit wanneer die oplossing komt, ik heb gewoon vertrouwen dat die oplossing er is en zich vanzelf gaat openbaren.  Het maakt me ook niet uit hoe die oplossing komt, het is allemaal goed.

Want ik weet dat ik voor alles wat ik niet wil, iets in de plaats kan zetten wat ik wel wil, want dat is er namelijk allang. Ik weet dat ik steeds minder in tekorten denk, maar steeds meer in de overvloed die er is in de gigantische speelgoedwinkel.  Dát is het leven met de nieuwe energie.

Ik ben Meester over mijn eigen leven en weet dat ik dáár kan zijn waar ik wil zijn.
Leonoor. ©2019.

2 reacties

 1. Helene
  Permalink

  Wauw wat een prachtig stuk, zo bemoedigend! Deze ga ik uitprinten en heel vaak doorlezen. Ik kom zelden in de speelgoedwinkel voor mezelf. Alleen voor anderen. Vandaag dus winkeldag, ben zo zat dat rondjes lopen. Dank je wel voor dit fijne inzicht!

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden
 2. eveline
  Permalink

  Dit blogje komt net op tijd….mooi, waar en héél waardevol voor mij. Dankjewel Liefs Eveline xxx

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.