Vertrouwen

In deze periode  worden we weer bewust  van onze ziel en onze verbondenheid met het grote geheel, het collectief en worden we uitgenodigd om vanuit de wijsheid van onze ziel te gaan leven om zo uit de chaos van 3D te stappen en verder te evolueren.

Leven vanuit de oneindige  wijsheid en kennis van de ziel betekent dat we de beste versie van onszelf op Aarde neerzetten, werkelijk JA zeggen tegen het leven, zonder angsten en zonder beperkingen, maar dat we de creativiteit van onze ziel gebruiken om dát te manifesteren wat nodig is om een leven te scheppen dat oordeelloos is, onvoorwaardelijk is en vol compassie is.

Daarvoor is het nodig om uit de beperkingen van de mind te stappen, omdat de mind ons onevenwichtig houdt en we vaak in gékmakende kringetjes blijven ronddraaien.

Ik weet inmiddels uit eigen ervaring hoe ontzettend fijn het is om die zielsenergie te voelen en vanuit die energie mijn leven te leiden, maar ik weet ook hoe moeilijk het soms kan zijn om die energie vast te blijven houden als de wereld om mij heen vol chaos is en ik me daar in laat meesleuren. Dan voelt het als mijn leven lijden.  Dan ben ik er helemaal klaar mee en voel alleen maar ongeduld, want hoe lang gaat dit allemaal nog duren ? Hoeveel kan een mens verdragen ?

Vaak is die omslag er wanneer  de energie op Aarde en daarbuiten heftig is en er energie-shifts aan de gang zijn die ik als heel zwaar ervaar. Maar ook wanneer het volle maan is kan je de klok er op gelijk zetten dat ik eens even behoorlijk onderuit ga.  Ineens is dan mijn hele vertrouwen als sneeuw voor de zon verdwenen lijkt het wel, dan begint mijn mind te protesteren en ga ik me zorgen over van alles en nog wat maken. Dan voel ik me voor de gek gehouden door “hullie daar boven” en kan ik het gewoon niet meer volgen allemaal en begrijp ik niet meer waar dit alles goed voor is. Dan zeg ik bozig dat het hele ascensieproces de zoveelste spirituele illusie is, zoals er al heel veel zijn geweest en dat ik er niks van geloof dat alles anders zal gaan worden.

Gelukkig duurt deze ongein meestal maar een paar dagen en dan hervind ik mezelf weer. Dan weet ik weer dat ik even heel hard heb gewerkt aan het doorvoelen van  “ouwe meuk” die nog vastzat en die ik nu in liefde en vol vertrouwen dat het goed is kan laten gaan. En weet ik ook weer dat mijn ziel de verhoogde energietrilling wel accepteert, maar dat mijn mind en mijn lijf gewoon wat trager zijn in het wennen daar aan. Mijn lijf reageert nou eenmaal heftig op van alles en nog wat, kwaaltje hier, kwaaltje daar……maar inmiddels maak ik me daar niet meer druk om, al die veranderingen in lijf en leden horen gewoon bij deze tijd en ik probeer zo goed mogelijk voor mezelf te zorgen en te vertrouwen dat het allemaal wel weer over gaat, ooit.

 En dan weet ik ook weer dat het niet meer om mij als individu gaat, maar om het grote geheel, het collectief.  Na een aantal jaren van frustratie omdat heel veel dingen die ik wilde gewoon niet meer lukten, wat ik ook probeerde, is het kwartje toch wel gevallen, want ook die dingen hoorden bij de oude energie. Nu vind ik het allemaal okee, er is rust in mij gekomen en ik MOET HE-LE-MAAL niks meer, ik hoef alleen maar te ZIJN, binnenin dat enorme prachtige en stralende collectieve bewustzijn. Hoe fijn is dat !!!

Maar ik vind ons allemaal wel hele moedige mensen, dat wij dit toch maar mooi allemaal doorstaan, omdat we weten dat het een doel heeft. Dus kom, laten we verder gaan met z’n allen.

© Leonoor. 18-04-2019

2 reacties

 1. Regina
  Permalink

  Wat een ongelooflijk mooi en herkenbaar verhaal, dank je wel! Fijn te lezen dat ik niet de enige ben met deze mixt feelings 😦
  Hopelijk vind ik mijzelf snel terug na de volle maan van morgen (19 april) !

  XXX

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.