Invloed

Op 26 maart is mijn vader overgegaan naar een andere dimensie en een paar dagen later maakte hij al contact om wat tegen ons, zijn kinderen te zeggen. Dit ga ik uiteraard niet openbaar delen, omdat het zo persoonlijk is, maar hij wil wel heel graag de komende tijd komen vertellen over hoe het leven in die andere dimensie is, zodat wij hier op Aarde daar wat meer over gaan begrijpen. Ik vind het geweldig dat hij al zo snel in staat is om met ons te communiceren, want ik denk dat het niet gemakkelijk is. Maar een bijzonder en wijs mens is hij altijd al geweest, dus eigenlijk zou ik niet verbaasd moeten zijn.
Mijn vader had ernstige Dementie en hij zegt me dat dát hem hielp om meer en meer in een andere dimensie te zijn, omdat hij het leven op Aarde vaak erg moeilijk vond. Hij was dus liever dáár en Dementie was zijn escape. Hij vindt het erg fijn om daar te zijn en grappend zegt hij tegen me dat hij nu tenminste geen fysiek lichaam meer heeft dat ouder wordt, want hij vond het altijd vreselijk dat hij ouder werd. Hij wilde liever een jonge God blijven, met veel vrouwen om hem heen. Maar ook waar hij nu verblijft is er geen gebrek aan mooie vrouwen, zegt hij met een grote grijns op zijn gezicht en pretlichtjes in zijn ogen. Ouwe charmeur, haha.
Nadat we zijn uitgelachen vroeg ik hem of het waar is dat we zelf ons tijdstip van overlijden bepalen, op het moment dat we er voor kiezen weer op Aarde te incarneren ? Zelf geloof ik namelijk van wél en ik ben absoluut niet bang voor de dood, maar ik zie zo veel mensen om me heen die geloven dat ze hier zomaar toevallig geboren worden, niks over hun eigen leven te zeggen hebben en dat ze zelf geen enkele invloed hebben op het moment waarop ze de Aarde weer verlaten. Papa zegt dat we daar wel degelijk invloed op hebben, maar dat we het weer zijn vergeten tijdens ons aardse leven. Deels omdat het beperkend kan werken als we het zouden weten, we zouden vergeten om het leven te leven en deels omdat de dood voor heel veel mensen een beangstigend gegeven is, dus ze kiezen er voor om het te vergeten, ons hoofd neemt het over en dat hoofd hebben we net zo goed nodig om te kunnen leven op Aarde. Vaak is het zo dat iemand anders daar de schuld van krijgt, als iemand “plotseling” komt te overlijden. En het is heel menselijk om zo te denken. Maar als je er van uitgaat dat het allang in het grote plan lag en dat alles zó geregisseerd is dat het ook daadwerkelijk kan gebeuren, dan maakt dat de pijn van het verlies wellicht wat minder.
In mijn laatste uren dat je naast mijn bed zat en mijn hand vasthield, lieve Noor, hebben wij non-verbaal gecommuniceerd met elkaar en je zei dat je dacht dat ik expres gevallen was om het einde van mijn aardse leven te bespoedigen. Ik kan je zeggen dat het op Aards niveau geen bewuste keuze was, ik dacht niet van ik ga nu vallen want dan is het snel afgelopen, maar op een ander niveau was het wél een bewuste keuze. Je weet dat ik een heel sterk lichaam had en zelden ziek ben geweest, dus met dat lichaam had ik gemakkelijk 120 jaar kunnen worden. Maar voor mijn Ziel was het tijd, dus ik viel en werd ik in slaap gehouden en de Morfine deed de rest. En zo was het goed, ik wist dat het tijd was om te gaan. Ik ben lang gebleven, maar nu was het tijd, dus ik ging.
Het is fijn om hier te zijn, het is wonderlijk en magisch en een volgende keer vertel ik hier meer over.
© Theo en Noor. 07-04-2019.

8 reacties

 1. Anne-Mieke Dikkers
  Permalink

  Lieve beste Noor, prachtig om dit te lezen.

  Heel hartelijk dank voor het delen 🙏🙏

  Kijk erg uit naar de volgende boodschappen van jouw bijzondere vader 😇🍀

  Liefdevolle groet van Anne-Mieke

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden
 2. Regina
  Permalink

  Mooi, liefdevol én waardevol. Niets en niemand is “weg”, dat het een troost mag zijn voor iedereen die dat nodig heeft!
  Ik kijk uit naar het vervolgverhaal van je vader en jouw😊

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden
 3. Petra
  Permalink

  Lieverd,
  ik vind het heel fijn dat ik mee mag lezen met de verhalen en ervaringen van je vader en van jou!
  En voor jou lijkt het me erg fijn om zo snel alweer van hem te “horen”:-)
  XXXX

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.