Boek

In 2008, toen ik nog in Frankrijk woonde en op een mooie zomermiddag op de veranda zat te genieten van een koud glas rosé, fluisterden de Gidsen in mijn oor dat ik een boek “moest”gaan schrijven.

Nou, zei ik, wat heb ik nou helemaal te vertellen wie zit er nou in Godsnaam op een boek van mij te wachten ? En toch ga jij een boek schrijven, zeiden ze.

Hmmmm zei ik, en waar zou dat boek dan over moeten gaan ?

Over jouw eigen spirituele zoektocht in dit leven, jouw spirituele ervaringen en hoe je weer “wakker werd”. En over jouw eigen opgedane kennis uit dit leven en vorige levens, jouw oeroude kennis en wijsheid. Je gaat mensen inspireren in deze tijd van enorme veranderingen op jullie Aarde.

Ik vond het allemaal nogal pretentieus en liet het er verder maar bij. Veel te spannend allemaal.

Maar er was blijkbaar een zaadje geplant en het boek in wording liet me nooit meer helemaal los, hoe hard ik ook probeerde om dat uit te bannen en gewoon door te gaan met de dingen die ik al jaren deed.

En een paar keer per jaar fluisterden de Gidsen weer in mijn oor “BOEK” en dan dacht ik dat komt wel een keer, later als ik groot ben.

Schrijven heb ik altijd fijn gevonden, dat wel en als kind schreef ik verhaaltjes die ik dan voorlas aan mijn ouders en daarna gooide ik ze weg.

In de jaren die volgden ontstonden de verhalen in mijn hoofd en soms werd ik midden in de nacht wakker met een idee voor het boek, maar ik schreef het nooit op, het bleef allemaal in mijn hoofd zitten. Want wie ben ik……………

Sinds een paar jaar voel ik me in een soort lege bubbel zitten en soms voelde ik me daarin gevangen, omdat er niks meer stroomde en alle dingen die ik altijd had gedaan niet meer werkten. Ik raakte daar redelijk gefrustreerd en opstandig van, want als mijn leven zó moest gaan, dan maar liever niet.

Ik begon daarom maar blogjes te schrijven, een mens is toch niet geboren om alleen maar op de bank te zitten, en al die woorden in mijn hoofd moesten er uit en niet in de laatste plaats omdat ik me nogal onzeker en nutteloos begon te voelen, al drong dat niet meteen tot me door.

Maar zo gaat dat met kwartjes he, ineens vallen ze en bij mij vielen ze keihard en ineens begreep ik waarom ik in die lege bubbel terecht was gekomen. Omdat dat nou eenmaal zo gaat in deze tijd van veranderingen en bewustwording, althans bij mij. Omdat mijn Ziel toe is aan iets nieuws en daarom het oude niet meer werkt. Al die tijd in de lege bubbel was om ruimte te maken in mijzelf zodat ik kon gaan schrijven.

En zomaar als vanzelf, geheel “toevallig” kwam er een hele fijne uitgever op mijn pad. Dat was gewoon weer even een liefdevolle schop onder mijn kont van de Spirits die weer in mijn oor fluisterden…..”BOEK”

Okee dan, ik ga schrijven en schrijven en schrijven………………………….

© Leonoor. September 2018

1 reactie

 1. Betsy Geven
  Permalink

  Lieve Leonoor,
  Succes met het schrijven van je eerste boek. Ben er heel benieuwd naar en kijk er naar uit om het te gaan lezen.
  Liefs Betsy

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.