Vrijheid.

Nou loop ik al bijna 59 jaar op deze aarde rond en even zo lang zijn er mensen die proberen om mij te veranderen.

Tijdens mijn jeugd ben ik door heel veel verschillende mensen “opgevoed” omdat mijn ouders dat niet deden/konden/met andere dingen bezig waren, behalve met hun kinderen.  Van de één moest ik het zus en van de ander moest ik het zo…..dus vanaf mijn vijfde jaar ongeveer, kreeg ik al zo’n houding van opzouten allemaal, ik doe het zelf wel, veel te verwarrend al die “ouders” . Niet dat dat nou zo goed voor mij was, alles alleen doen, onderzoeken, uitvinden……maar het werd een soort overlevingsmechanisme en dat heb ik geloof ik mijn hele leven volgehouden. Ik heb ernstig moeite met “gezag”, in welke vorm dan ook en ik ben een soort van Pippi Langkous, een vrije geest en kan er slecht tegen als iemand mijn vrijheid af probeert te nemen en mij een richting in wil duwen, die ik niet in wil.

Al heel jong voelde ik haarscherp aan waarom ik hier was gekomen en dat het geen gemakkelijk pad zou zijn wist ik. Ik wist precies wat ik zou gaan doen, al heeft het lang geduurd voor ik de richting inging die ik in moest gaan, maar eerst moest ik andere ervaringen opdoen.

Over de hele wereld zijn er mensen die ontzettend hun best doen om anderen te veranderen, desnoods met grof geweld. Daar spreken we terecht schande van, maar blijkbaar kan het in kleine kring dus wel…….betuttelen, bemoeien, veranderen…….

Regelmatig word ik, ongevraagd, voorzien van goede raad….ik moet me warm aankleden als ik naar buiten ga……veel water drinken als ik griep heb……mijn haren verven omdat ze grijs zijn geworden, andere kleuren moet ik dragen, welke planten ik in mijn tuin moet zetten, hoe ik met Healing moet werken en op welke manier ik met Spirits moet communiceren……nou ben ik niet bepaald zwakbegaafd, mijn IQ is redelijk aan de hoge kant, dus met mijn verstandelijke vermogens is niks mis en ik kan best zelf nadenken en keuzes  maken.

En hoe meer ik probeer te leven in de nieuwe energie en gewoon vrij wil zijn, hoe meer tegenstand er is.  Vanuit het weten dat ik verbonden ben met AL DAT IS sta ik steeds gemakkelijker in het leven en maak ik me steeds minder zorgen over van alles en nog wat.  De nieuwe energie is steeds meer voelbaar in mijn leven en dat is fijn. Maar wat ik soms wel lastig vind is dat de verschillen tussen mijn binnenwereld en de buitenwereld steeds groter worden en het voelt voor mij alsof anderen de rust in mezelf en mijn eigenheid bedreigend vinden en ze soms wel heel veel uit de kast trekken om mij te laten zien dat hun manier van leven en denken echt veel beter is.

De “spirituele krachtmetingen”  komen vaak voorbij. Mensen die vinden dat ze al veel verder zijn in hun ontwikkeling, de zelfverklaarde goeroes en heiligen, de mensen die mij willen laten weten dat zij veel beter kunnen Healen en Channelen………………….ach, ze doen maar als ze daar gelukkig van worden. Mij interesseert het helemaal niks en ik vind het totaal onbelangrijk. Ik ben wie ik ben en dat is voor mij voldoende.

En blijkbaar moet je je als een heilige gedragen als je spiritueel groeit en dat is iets wat mij niet lukt, simpelweg omdat ik een mens ben en geen heilige. Je moet dan altijd een soort van happyness uitstralen en sorry als ik je dan teleurstel maar ik ben lang niet altijd happy want ik vind het leven soms gewoon veel te zwaar en helemaal niet leuk en dan wil ik het liefste weer zo snel mogelijk weg hier en terug naar “huis”.

Ook zijn mensen soms uitermate geschokt als ze er achter komen dat ik rook en van een lekker wijntje houd, want dat strookt niet met hun overtuiging over spiritueel leven. Jammer dan. Misschien ben ik gewoon niet zo spiritueel.
Laten we elkaar nou eens gewoon met rust laten, iedereen laten zijn zoals ie is, dan wordt de wereld een stuk leuker, volgens mij, want al die veranderzucht en bemoeizucht brengt niemand verder en houdt ons alleen maar klein.

Ik weet dat heel veel mensen tegen dit soort tegenstand aanlopen en daar last van hebben omdat het beklemmend is. Mijn “wijze” raad is dan……..trek je er geen donder van aan, doe dat waar jij je het beste bij voelt, zolang je er niemand anders mee beschadigd natuurlijk.

Ga jouw eigen gang en laat je door niemand tegenhouden. Mensen die jou niet meer kunnen volgen vallen vanzelf af en er komen anderen voor in de plaats die naast je willen lopen, in plaats van boven je willen staan.

Eis jouw vrijheid op !

© Leonoor. Juni 2018

2 reacties

  1. Regina
    Permalink

    Géweldig wat ben jij een leuk mens. Helemaal jezelf en je schrijft ook nog eens op een prachtige en humorvolle manier je blogs en gaat daarbij niets uit de weg. Ik zeg ‘ga vooral zo door’! 🙂

    Like

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.