Verbinden

We zijn in de 3D-realiteit ( de oude energie) gewend om vanuit een horizontale energie te leven,  te denken en te reageren. Er zijn oordelen, labeltjes, we vergelijken alles en iedereen met elkaar en reageren op elkaar. We plaatsen alles in hokjes van goed of fout, om de controle te kunnen houden en het overzicht te bewaren.

Om werkelijk in de nieuwe energie te leven, moeten we dus het verlangen om te vergelijken loslaten, omdat het altijd op oordelen gebaseerd is en het ons alleen maar in een constante strijd gevangen houdt.

Een tijdje geleden had ik een droom waarin ik in een donker huis was en ik wanhopig op zoek naar de lichtknop was, maar ik kon ‘m niet vinden en wilde daar weg, omdat ik het heel onprettig vond en me niet thuis voelde. Toen ik wakker werd realiseerde ik me dat het een mooie en symbolische droom was, omdat ik blijkbaar vergeten was dat ik zelf het licht was en dus niet langer op zoek hoefde te gaan naar die lichtknop en gewoon heel simpel zelf het licht aan kon doen.

Zo is de nieuwe energie voor mij, zelf het licht aansteken en dat gaat heel gemakkelijk, ik hoef  niet naar het licht te zoeken, ik hoef er geen uren voor te mediteren of mantra’s te zingen of een kilo Amethist om mijn nek te hangen. Ik hoef me er alleen maar mee te verbinden en het is er. Iets verderop in dit verhaal zal ik je vertellen hoe ik dat doe. Het is er voor iedereen en wij zijn het allemaal.

En natuurlijk val ik nog wel eens terug in de oude energie en dat merk ik dan meteen aan alles wat er in mijzelf en om me heen gebeurt en daar reageer ik dan op. Observeren zonder oordeel is het credo en dat vind ik niet altijd gemakkelijk. Maar gelukkig kan ik mezelf heel snel terugfluiten, want ik wil daar gewoon niet meer zijn, in die negatieve energie. Ik heb namelijk zelf de keuze met welke energie ik me wil verbinden.

De overgang naar 5D is voor heel veel mensen behoorlijk intens en heftig, ook voor mij. Ik merkt dat mijn lijf heel sterk reageert op chaos en onrust om me heen en dat ik daar heel erg moe van word. Ook harde geluiden komen enorm binnen en het is lastig om me daar voor af te sluiten, dus ik blijf er zo veel mogelijk bij uit de buurt.  Maar ik weet dat dit allemaal met de verhoogde energietrilling te maken heeft en dat onze lichamen losgekoppeld worden van oude energie-structuren. Als dat allemaal in één keer zou gebeuren, zouden we dat niet aankunnen, vandaar dat het gedoseerd gaat en het zo lang duurt. We gaan van koolstoffelijke wezens naar kristallijne wezens en dat is een enorme overgang die tijd nodig heeft en waar we aan moeten wennen.

Belangrijk is het dus om goed voor onszelf te zorgen, zo liefdevol mogelijk met onszelf omgaan en geen oordeel vellen als we een keer uit de bocht vliegen.

Heb vertrouwen in jouw lichaam, dat zegt wat het nodig heeft. Plaats jezelf in het licht, dat er altijd is, ook voor jou.

Oefening om jezelf in het licht te zetten.

Ga ergens waar je niet gestoord wordt zitten of liggen, kijk maar wat voor jou het meest comfortabel is.

Leg jouw handen op je buik en ben je bewust van jouw ademhaling. Bij de meeste mensen zit de ademhaling veel te hoog, probeer heel rustig naar jouw buik te ademen en voel hoe jouw handen op-en neer gaan.

Stel je dan voor dat er uit jouw voetzolen “boomwortels” komen en die wortels stuur je heel diep de Aarde in, maak ze ook heel breed om je heen, zodat je stevig verankerd bent met de Aarde en daarmee helemaal jouw plek inneemt en de keuze maakt om hier écht te zijn.

Blijf ondertussen heel rustig ademen, volg jouw eigen tempo en blijf BEWUST ademen. Als je merkt dat je ergens door afgeleid wordt is dat niet erg, concentreer je dan weer gewoon op jouw ademhaling en je bent weer terug.

Visualiseer dan een enorme kolom van licht, waar jij middenin staat, zit, ligt…….en voel hoe dit licht jou beschermd, voel hoe veilig en vredig het daar is en weet dat je verbonden bent met het licht dat uit de Bron komt, van AL DAT IS en dat jij daar onderdeel van bent.

Voel hoe dat licht zich verspreidt in jouw lichaam, in al jouw organen, jouw cellen, jouw gedachten, jouw leven.

Niet meer afgescheiden dus, maar één.

Leonoor. ©2018

1 reactie

  1. Gudrun
    Permalink

    vroeger droomde ik heel vaak, dat ik het lichtknopje niet kon vinden en dan kroop ik letterlijk tegen de muur op, op zoek naar het licht, maar het duurde wel jaren en vele veranderingen in mijn leven tot ik tot het besef kwam dat ikzelf het Licht ben en mag uitstralen in het donker.

    Liked by 1 persoon

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.