Opgebrand ?

Deze tijd vraagt veel van mensen. Heel veel. Soms té veel en ik zie regelmatig mensen “omvallen”en zelf heb ik ook vaak moeite om mezelf staande te houden in alle hectiek.

Om me heen worden allerlei machtsspelletjes gespeeld, vetes uitgevochten en is er een heleboel energie-gemanipuleer.

Als uiterst gevoelige Ziel ( sorry, zo ben ik nou eenmaal) vind ik het heel erg lastig om mijn eigen lichtje brandend te houden en dat te doen waarvoor ik hier gekomen ben.

Wat ik vaak van anderen hoor en het is ook mijn eigen ervaring, is dat wanneer jij jouw licht laat stralen er altijd weer mensen zijn die uit alle macht proberen dat licht te doven en je met de grond gelijk te maken. Licht wordt als bedreigend ervaren en moet zo snel mogelijk weg, moet gedoofd worden.

Voor mijzelf is dat de reden waarom ik me mijn hele leven lang al niet gewenst en onbegrepen voel en me nooit echt thuis heb gevoeld hier op Aarde.

Voordat ik hier kwam had ik een duidelijke missie, net zoals heel veel collega-lichtwerkers. Nou heb ik altijd moeite met het woord lichtwerkers, maar het praat wat gemakkelijker.

Als kind voelde ik de verbinding met Spirit nog, met het grote geheel, de bron, maar al snel verbrak ik die verbinding om geaccepteerd te worden in “de maatschappij”

Pas vele, vele jaren later stond ik die verbinding weer toe en kon ik mezelf accepteren. Ik ontdekte dat er namelijk altijd mensen zullen zijn die mij niet accepteren zoals ik ben, die mij teveel vinden, te confronterend en die wanhopig proberen mijn licht te doven en me monddood te maken. Dus maakte ik de keuze dat dat verder hun probleem is en nam mijn eigen identiteit  die ik kwijt was, weer in.

Ik begon mijn eigen pijn te herkennen en te erkennen en ik kwam er achter dat mee blijven gaan in het “massabewustzijn” mij geen stap verder bracht en daar begon ik me steeds meer aan te onttrekken.

Het is opvallend dat heel veel lichtwerkers een moeizame jeugd hebben gehad, sowieso een moeizaam een eenzaam leven hebben. Veel lichtwerkers zijn opgegroeid in ontwrichte gezinnen waar misbruik en mishandeling in allerlei vormen de boventoon voeren. Veel onveiligheid, drugs en alcoholisme, verbaal geweld, fysiek geweld……..

Maar op de een of andere manier zijn we blijkbaar toch steeds weer in staat om die energie om te buigen en ons licht brandend te houden. Want we zijn namelijk energie-bewegers en systeem-brekers, dat is waarvoor we hier zijn. Het doorbreken van oude beperkende systemen en daar de nieuwe energie voor in de plaats zetten, stapje voor stapje.

En al die nare ervaringen die ik had opgedaan, dienden als voedingsbodem voor mijn innerlijke kracht. Zo kon ik leren uit de matrix van oude vastgeroeste energie te stappen en weer wakker te worden. En al waren die ervaringen vreselijk, diep vanbinnen wist ik dat het ergens goed voor was en dat ik ooit die wonden kon gaan helen en transformeren.

Maar het heeft veel energie gekost, echt heel veel en vaak heb ik Spirit gevraagd om me alsjeblieft te komen halen, omdat ik hier niet langer wilde zijn.

Ik creёerde zelfs ( onbewust) een hoop fysieke ongemakken en zelfs ooit een hele zware depressie om hier maar te kunnen ontsnappen, zo graag wilde ik terug naar huis.  Spirit werkte niet mee aan mijn verzoek om me te komen halen ( waar ik een hele tijd enorm boos over was) maar hielp me mee om stapje voor stapje de strijd op te geven, want ik zat in een constante strijd om mezelf en anderen te willen “verlossen”

Zo werd mijn diepste pijn een voedingsbodem voor heling, een soort compost voor mijn Ziel en werd ik weer wakker.

En hoewel ik nu een veel beter leven heb, vind ik het nog steeds niet gemakkelijk om hier te zijn en ervaar ik regelmatig tegenwerking als ik helemaal in het licht wil zijn. Want altijd komt er dan weer iemand op mijn pad die een emmer bagger over me leeg kiepert. Die bagger hoort niet bij mij, dat weet ik, maar kwetsend is het soms wel. Ik probeer dat dan maar te zien als een soort test voor mezelf, om te onderzoeken of het me lukt om op dat soort momenten te blijven staan in mijn eigen licht en me niet mee te laten sleuren in het drama van de ander.

Gelukkig lukt dat steeds beter en mijn leven is er veel rustiger door geworden en heb ik steeds vaker momenten dat ik me écht gelukkig voel. En dan voel ik me soms schuldig omdat er zo ontzettend veel mensen ongelukkig zijn, maar ik ben me bewust van mijn licht en dat ik hier ben om anderen bewust te maken van hun eigen licht en om wat harmonie te brengen.

Mijn licht is nog lang niet opgebrand en ik laat het door niemand meer doven.

In de hoop dat je door mijn verhaal weer weet dat je niet alleen staat in jouw ervaringen, wens ik je ook heel veel vreugde in het her-ontdekken van jouw eigen oorspronkelijke, natuurlijke ZELF.

Leonoor ©2018

6 reacties

  • Joke
   Permalink

   Zo treffend dit en herkenbaar, ik had pas een droom waarin ik mijn buitendeur van het huis waar ik met mijn ex woonde opende, de deur was donker maar nu lichtblauw ik zie ineens in het scharnier een vlammetje branden, ik voelde mij blij worden, ik deed het vlammetje uit met mijn vingers, en dacht anders blijft het branden. (Dat zal die ook doen) dank je Leonoor

   Liked by 1 persoon

   Beantwoorden
 1. Monique
  Permalink

  Ik merk dat ik ook steeds meer los kom van wat mensen van mij vinden….ik ben er nog niet maar ben wel op weg naar innerlijke vrijheid…mede dankzij jouw woorden Leonoor ( behandeling) kan ik steeds meer voelen van binnen dat het goed is zoals ik ben…ik sta steeds meer in contact met de hemel en de engelen…volg vaker mijn hart en ben me bewust van wat ik moet loslaten om mijn lichtje steeds meer te laten stralen…mooie woorden mijn licht is nog lang niet opgebrand en ik laat het door niemand doven….daar sluit ik me graag bij aan.

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden
 2. Claudia Fabiola
  Permalink

  Ja prachtig verwoordt weer Leonoor, het is vaak niet mooi om op aarde te zijn, al dat lijden en onwetendheid waar we niet om hebben gevraagd en toch, zijn wij er ook hier in deze ruimteschip aarde die zweef door in de oneindige universum.
  We zijn inderdaad met een enorme missie hier en hebben nog elke dag veel te zuiveren, en het licht op aarde voor te bereiden bewust of onbewust gekozen om deze enorme taak weet ik niet het is wel gegeven aan de aller aller sterkste, we zijn genomineerd voor de sterkste schakel.
  Liefs, licht en kracht om deze verantwoordelijkheid te blijven dragen.

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden
 3. helene Korver
  Permalink

  Goh dat ik deze dan nu lees, ik voel me zo gehoord door dit verhaal.
  Ik huil dikke tranen.
  Ik ga het uitprinten, zodat ik mezelf regelmatig kan herinneren wat ik hier kom doen met mijn Licht.
  dank je wel lieve Leonoor.

  Liked by 1 persoon

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.