Karma

Veel mensen zien Karma als een straf, een noodlot dat hen overkomt omdat ze denken dat ze in een vorig leven een slecht mens zijn geweest en ze daar nu voor gestraft worden.

Karma is geen straf, Karma is KEUZE.

Karma is niet eigen schuld, dikke bult.

Stel je voor dat je in jouw vorige leven werkelijk iemand bent geweest die anderen pijn heeft gedaan, op welke manier dan ook.  Dan kan het zijn dat jij, als Ziel in een volgend leven op Aarde die pijn zelf wil ervaren om daar van te leren, om te weten hoe dat is, hoe dat voelt. Er is geen God ( of welke naam je ook wilt geven aan AL DAT IS ) die straft, die aan de touwtjes trekt en jouw ervaringen op laat doen die jij niet wilt of niet aankunt.

Jij als ziel maakt de bewuste keuze om deze ervaring op te doen in een leven op Aarde.

De meeste mensen zijn zich daar niet meer van bewust als ze eenmaal weer op Aarde zijn en hebben vaak het gevoel dat ze gestraft worden, omdat hun leven moeizaam verloopt, ze ongelukkig zijn en ze denken dat het een zinloos leven is.

Geen enkel leven is zinloos, hoezeer het dat soms ook lijkt. Ieder leven is waardevol en heeft een bedoeling.

Gisteravond had ik een lang gesprek met mijn zoon in Spirit, hij heette hier op Aarde Dennis. We hadden het onder andere over de bedoeling van het leven op Aarde en toen hij nog hier was, had hij een moeilijk leven. Toen hij nog een baby’tje was kreeg hij Meningitis en daardoor liep hij een ernstige hersenbeschadiging op en dat leverde een fysieke en mentale beperking op. Ik vond het leven toen heel erg gemeen, ik vond het onrecht dat hij zo moest lijden.

Inmiddels weet ik gelukkig beter, al was de ervaring voor ons allebei heel erg zwaar, maar gisteravond benadrukte hij nogmaals dat hij heel bewust voor dat leven had gekozen, omdat hij als Ziel die ervaring op wilde doen. Hij had het nodig om te ervaren hoe het was om in zijn eigen lichaam opgesloten te zijn. En door dat leven heeft hij een stuk Karma ingelost, niet alleen voor zichzelf, maar hij heeft mij daar ook bij geholpen.

En dat was een hele dappere keuze. Wij mensen maken hele dappere keuzes, ook al hebben we dat vaak niet in de gaten, maar we hebben er veel moed voor nodig om ervaringen op te doen en dat hebben we dus.

Daarmee wil ik niet beweren dat alles wat je overkomt de bedoeling is, soms is er gewoon een samenloop van omstandigheden en is het “vette pech” maar de grote gebeurtenissen in onze levens hebben we allang bepaald, omdat we als Ziel die ervaring op willen doen.

Ook in dit leven maken we fouten, doen we soms mensen pijn, ook al bedoelen we dat niet zo en doen anderen ons pijn, al dan niet bewust.

En dan is de beste “Karmaoplosser” VERGEVING !

Op het moment dat je een ander om vergeving kunt vragen, of iemand vergeving schenkt wordt dat Karma ingelost en ben je daarvan bevrijd en hoeft die ervaring zich niet meer eindeloos te blijven herhalen. En vergeet vooral niet om aan jezelf vergeving te vragen en te geven.

Juist in deze tijd, met al die verschuivingen naar andere dimensies is het goed om “oude ballast” op te ruimen, zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe ervaringen die ons weer verder brengen in onze ontwikkeling.

Wij zijn zelf verantwoordelijk voor ons leven en onze ontwikkeling en het is mooi om te zien dat steeds meer mensen zich daarvan bewust worden.

Leonoor ©2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.