Enige tijd geleden belde er een mevrouw die een afspraak wilde maken, maar eerst wilde zij weten wat ik allemaal kan.

Dus ik vertelde mevrouw dat ik een medium en healer ben en hoe een consult bij mij er ongeveer uitziet.

Toen ik klaar was met vertellen, begon ze een aantal vragen te stellen over zichzelf en of ik even wilde “invoelen op haar probleem” en ik zei dat ik niet op deze manier werk en dat ze een afspraak voor een consult mocht maken, waarin ik dan al haar vragen zo goed mogelijk zou beantwoorden.

Maar dat kan toch ook gewoon via de telefoon zei ze, da’s net zo makkelijk. Dus ik leg haar nogmaals uit dat ik niet op die manier werk en dat we best wel een belafspraak konden maken en dat we dan, na haar betaling, een telefonisch consult konden hebben.

Maar jij hebt jouw gave toch ook voor niks gekregen, reageerde ze opstandig, waarom vraag je daar dan geld voor ?

Dus ik leg haar uit, met al het geduld dat ik in me heb, dat ik daar ook hard voor heb moeten werken en er dure opleidingen voor heb gevolgd en dat we nou eenmaal in een wereld leven waarin er brood op de plank moet en de huur betaald en het telefoonabonnenment en dat we nog steeds niet alleen van de wind en van de liefde kunnen leven.

Maar mevrouw is onverbiddelijk en zegt dat het belachelijk is dat “mensen zoals ik” rijk willen worden van andermans ellende.

Nou, lieve mevrouw, rijk word je hier niet van hoor, dan was ik wel iets anders gaan doen of met een beroemde voetballer getrouwd of zo en artsen, advocaten, chirurgen, psychiaters en maatschappelijk werkers werken toch ook niet gratis en voor niks, dus waarom bent u zo boos als mediums en healers geld voor hun consulten vragen ?

“Maar die psychiaters en maatschappelijk werkers hebben gestudeerd, dat is iets heel anders” zegt ze verontwaardigd, die hebben maatschappelijk aanzien verworven !!!

Ik merkte dat mijn geduld een beetje op begon te raken en vroeg haar waarom ze mij belde en geen psychiater of maatschappelijk werker of advocaat ?

Maar ik snap het wel, dacht ik, misschien bent u wel op zoek naar een medium die u iedere dag, gratis en voor niks, kunt bellen en die steeds standaard oplossingen en voorspellingen voor u heeft, zodat  dan zelf niet in beweging hoeft te komen en uw eigen verantwoordelijkheden hoeft te nemen ?!

Het lag op het puntje van mijn tong om haar dat te zeggen, gelukkig kon ik me inhouden en heb ik gezegd dat ze dan beter iemand kan gaan zoeken die écht gestudeerd heeft en maatschappelijk aanzien heeft, als dat zo belangrijk voor haar is.

Misschien dat een goede psychotherapeut iets voor haar is ?

Wat een heerlijk vak heb ik toch !